Fokus grupa za mlade

  SHARE
  foto:pixabax/ilustracija
  foto:pixabax/ilustracija

  PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Volonterskim centrom Osijek, Projektom građanske demokratske inicijative iz Belog Manastira, Informativno pravnim centrom iz Slavonskog Broda te Udrugom Oppidum iz Požege na području Slavonije i Baranje, a u sklopu projekta „Vrijedim za dvoje“ financiranog sredstvima Europske unije kroz programa Erasmus+, organizira fokus grupu s mladima kako bi s istima razgovarali i donijeli zaključke i preporuke o vrednovanju volonterskog angažmana i utjecaju volontiranja na povećanje konkurentnosti na tržištu rada te usmjerili svoj rad na daljnji razvoj volonterstva.

  Temelj za razgovor bit će rezultati nedavno provedenog istraživanja, kojeg su u proteklom mjesecu partnerske organizacije civilnog društva uz veliku potporu volontera i volonterki proveli na području Slavonije i Baranje.

  Fokus grupa s mladima, na kojima će biti predstavljeni i spomenuti rezultati, održat će se  10.7.2015. godine (petak) s početkom u 10 sati  u Belom Manastiru u prostorijama udruge Projekt građanske demokratske inicijative – PGDI u Društvenom centru, Joszefa Antala 3.

  Inače, plan je tijekom srpnja održati sveukupno 5 fokus grupa s mladima, a potom i 5 fokus grupa s donosiocima odluka, posebice s članovima Lokalnih partnerstava za zapošljavanje s područja Slavonije i Baranje, a potom krajem rujna jednu zajedničku fokus grupu na kojoj će se pridružiti i predstavnici 5 većih poslodavaca s područja istočne Hrvatske. Cilj svih fokus grupa usmjeren je ka izradi zajedničkih preporuka u svrhu snažnijeg utjecaja na mijenjanje svijesti kod šireg broja poslodavaca u odnosu prema volonterstvu i vrednovanju volontera, posebice mladih, u svrhu njihova lakšeg uključivanja na tržište rada.

  Također, cilj nam je ovim projektom i izrađenim preporukama doprinijeti i utjecati na izradu novih mjera u okviru Županijskih strategija razvoja ljudskih potencijala, te na taj način sustavnije doprinijeti razvoju i vrednovanju volonterstva.

  Projekt “Vrijedim za dvoje” čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, financiran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, Ključnu aktivnost 3 (KA3) – Potpora reformi politike – Strukturirani dijalog: Sastanci između mladih ljudi i donositelja odluka u području mladih.