Fišijada u Luču

    SHARE

    Dan prije lučkog kirvaja održana je fišijada, unatoč visokoj temperaturi natjecalo se 20-tak majstora ove najpoznatije baranjske gastronomske delicije. Preko 300-tinjak gostiju okupilo se na fišijadi, a za dobru zabavu okupljenih pobrinulo se tamburaški sastav “Fijaker” koji su ujedno i organizatori manifestacije, a u pomoć im je priskočio i tamburaški sastav “7/8”. Zabava se protegnula do dugo u noć.

    Kuhanje ribljeg paprikaša majstori kotlića započeli su u 18:30 sati, a uzorke su mogli predavati na ocjenjivanje do 19:30. Nešto prije 21 sat žiri je završio s ocjenjivanjem predanih uzoraka fiša, te se nakon toga pristupilo proglašenju pobjednika. Treće mjesto na ovogodišnjoj lučkoj fišijadi pripalo je Branku Rauhu iz Osijeka, na drugom mjestu je bio Samir Župančić iz Satnice, dok je pobjednički fiš bio djelo Baranjca Milana Klibe iz Kneževih Vinograda. Za prva tri mjesta osigurani su bili pehari, medalje, diplome i po jedna boca alkoholnog pića. Svi su sudionici dobili prigodnu majicu na poklon od organizatora.

    Osim fiša pripremao se i šaran na rašljama, a za zabavu najmlađih pripremljen je bio ringišpil. Sve koji nisu bili u mogućnosti posjetiti fišijadu pozivamo da posjete kirvaj i kirvajsku zabavu u centru Luča.