Europski mjesec internetske sigurnosti

  SHARE
  foto: pixabay
  foto: pixabay

  Unutar svojih aktivnosti, policijski službenici PU osječko-baranjske provode preventivni projekt Sigurnost i zaštita djece na internetu.
  Cilj je projekta odgovornije i sigurnije korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije, s posebnim naglaskom na korištenje društvenih mreža.

  U sklopu projekta, policijski službenici Odjela prevencije policijske uprave, samostalno ili u suradnji s raznim udrugama (osobito s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Osijek i to na temu prevencije elektroničkog nasilja i zaštite osobnih podataka), provode edukativna predavanja i interaktivne radionice u odgojno-obrazovnim ustanovama na području čitave županije.

  Tijekom listopada, kada se obilježava Europski mjesec sigurnosti na internetu policijski službenici i stručni suradnici Centra održat će više zajedničkih predavanja i radionica učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim profesorima i stručnim suradnicima. Cilj predavanja je podizanje znanja učenika o pravilnom ponašanju na društvenim mrežama, a tema predavanja je isticanje potrebe zaštite osobnih podataka i privatnosti općenito.

  Jedan u nizu predavanja i interaktivnih radionica, na temu cyberbullying-a i cybercrime-a, policijski službenik Odjela prevencije i stručni suradnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek učenicima Obrtničke škole u Osijeku održali su 2. listopada. Poseban je naglasak bio na činjenicu kome se obratiti u traženju psihološke pomoći i podrške žrtvama takvog nasilja, odnosno kako prijaviti elektroničko nasilje, zlouporabu osobnih podataka i drugih kaznenih oblika cybercrime-a koristeći aplikacije na internetskim stranicama MUP-a RH (Red Button i aplikaciju Sigurnost i povjerenje), izvijestila je danas PU osječko-baranjska