Dvije nove premijere za najmlađe u belomanastirskom kazalištu

SHARE

daniela herman

Dvije nove predstave namjenjene najmlađima, „Priča o prometu“ i „Oaza kućnih maza“ bit će premijerno predstavljene na 7. Dječjem kazališnom festivalu u Belom Manastiru. Festival će se ove godine održati od 24. do 30. svibnja i najmlađima će sedmu godinu za redom ponovno ponuditi 5 kazališnih predstava i radionice.
Uz goste iz Čakovca, Đurđevca i Bjelovara, domaćini će se predstaviti s čak dvije nove predstave, obje edukativnog karaktera.

„Oaza kućnih maza“ prema tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Daniele Taslidžić Herman, govori o neobičnom (usamljenom) dječaku koji promjeni nekoliko kućnih ljubimaca u potrazi za pravim prijateljem. No u konačnici, prijateljstvo se razvija s neočekivanom gošćom. Dva simpatična lika u predstavi „oživjet će“ Davor Burić i Laura Lamza.

„Priča o prometu“, također prema tekstu Tode Nikoletića i u režiji Daniele Taslidžić Herman je interaktivna edukativna priča o prometnim pravilima i ponašanju u prometu, namjenjena djeci vrtićke dobi i razredne nastave. Šaljivog i smotanog policajca, koji želi biti opasan glumi Nebojša Šimić, a njegovu zabavnu i veselu kolegicu, Mia Tomšić.
Rađena je u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske, s kojim belomanastirsko kazalište godinama i više nego uspješno surađuje.