Desetogodišnja obljetnica zmajevačkog Vinskog maratona

  SHARE

  2015_08_31_vinski_maraton_490

  Vinski maraton se već po 10. puta održava u Zmajevcu povodom Dana gospodarstva i kulture Mađara u RH, te obilježavanja dana sela Zmajevac. Ovogodišnji maraton organizira KUD “József Attila” i to u subotu, 3. listopada 2015. godine. Manifestacija se održava na više lokacija i to u domu kulture, na ulicama mjesta i katoličkom surduku.
  Program i mjesta događanja:

  10:00 sati na katoličkom surduku organiziran je cijelodnevni Etno sajam;
  11:00 sati otvorenje Zavičajnog muzeja Zmajevac u ulici M. Tita;
  11:30 sati povorka folkloraša ulicama mjesta;
  13:00 sati Međunarodna smotra folklora;
  14:00 sati početak Maratona ispred doma kulture;
  19:00 sati na katoličkom surduku koncertnu večer otvara grupa “The Balkan fanatik”;
  21:00 koncert Zvonka Bogdana & tamburaša.
  Cijena ulaznica za oba koncerta je 50,00 kuna, a u pretprodaji se mogu nabaviti za 40,00 kuna. Ulaznice se mogu kupiti osim u Kneževim Vinogradima i Zmajevcu još u Bilju, Belom Manastiru, Gajiću, Osijeku, Vardarcu, Belišću, te u Bezdanu i Somboru u Srbiji.

  Pravila Vinskog maratona

  Za sudjelovanje u Vinskom maratonu svaki natjecatelj mora platiti kotizaciju u iznosu od 70 kuna (ili 100 kuna za cijeli aranžman, kotizaciju i ulaznicu za koncerte) koja u sebe uključuje majicu, čašu, držač čaša, kartu i bon za svaki podrum. Držač se čaša s čašom zakači oko vrata te se s kartom u ruci obilaze podrumi ispred kojih se kuša vino. Natjecatelj mora pogoditi sortu vina koju je kušao, nakon čega dobiva potvrdu vlasnika podruma, kako bi mogao nastaviti dalje. Cilj svakog natjecatelja je stići čim prije do cilja, ako je moguće do 18 sati za kada je predviđen završetak maratona.

  Već se tradicionalno u privatnim aranžmanima u gotovom svakom podrumu očekuju tamburaški sastavi uz bogatu etno i gastro ponudu, te je to samim time pozivnica za sve zainteresirane posjetitelje da prošetaju jedan krug vinskom cestom.

  Da natjecatelji sigurno dođu na natjecanje i vrate se svojim kućama, organizatori su ORGANIZIRALI PRIJEVOZ IZ OSIJEKA, a povratna karta za korisnike prijevoza stoji samo 30 kuna.
  Karte se moraju unaprijed rezervirati!