Danas se otvara nova kazališna sezona u B. Manastiru

SHARE
Foto: Gradsko kazalište B. Manastir
Foto: Gradsko kazalište B. Manastir

Danas s početkom u 19 sati na daskama belomanastirskog kazališta zaigrat će ponovno „Dnevnik Anne Frank“; hit predstava koja je ovom kazalištu donijela brojne nagrade i pohvale istaknutih ljudi u svijetu kazališta, poput dr.sc. Dubravke Crojević Carić (ADU Zagreb), redatelja Zorana Mušića ili kritičara Igora Ružića. U novom izdanju ove predstave, zaigrat će i nova lica ovog kazališta. U prvom planu ističe se „nova“ Anne Frank, Mia Tomšić, koja je zamijenila Dunju Vlahek. Ovom antiratnom dramom ujedno se otvara i nova kazališna sezona u Belom Manastiru, a koju će službeno otvorenom proglasiti belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob. Mii Tomšić, novoj glumici u ansamblu ovog kazališta, ovo je tek prva ozbiljna uloga.

Presretna sam što sam dobila priliku utjeloviti Annu Frank, kao simbol poruke mira. Pripremajući se za ulogu, morala sam puno toga naučiti o strahotama kako Drugog svjetskog rata tako i ovih nama iz bliže prošlosti, jer Anna Frank postavljena je da govori u ime sve djece svijeta koja su stradala u ratovima, ističe Tomišić, koja svake subote u jutarnjem terminu vodi popularnu dječju emisiju „Mudrica“ na lokalnoj radio postaji.

U predstavi glume: Mia Tomšić, Aleksandar Momčilović, Jelena Momčilović, Vanessa Herman, Davor Burić, Igor Farkaš, Ana – Marija Zorčec, Nebojša Šimić i Daniela Taslidžić Herman. Redatelj je Cvetin Aničić, a majstor tona i svjetla Zoran Herman.

Već 15. rujna, kazalištarci odlaze u Bjelovar na Komedija fest, 15. listopada u Županju na tamošnji festival, 18. listopada, povodom dana borbe protiv trgovine ljudima, zaigrat će „Novac moje krvi“ u Beogradu, a 25. listopada u Đurđevcu.
Nedavno su belomanastirski glumci zatvorili međunarodni festival „Pozorište bez granica“ u Tuzli (BiH) a kao pratnja i podrška bio im je i gradonačelnik Tomislav Rob i vijećnik Davor Gotal, koji su tom prilikom posjetili kulturno – turističke znamenitosti Tuzle. U svom prvom posjetu Tuzli, predstavnike Belog Manastira dočekao je i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli, Ivan Bandić sa suradnicima. Tijekom nove sezone, kazalište će prema planu i programu, pripremiti novu predstavu u projektu „Stop govoru mržnje“ u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske, satiričnu monodramu, jednu komediju i jednu novu predstavu za djecu. U redovnom programu kazališta očekuje nas, uz nove premijere i reprize, kazališni festival, Europska Noć kazališta, Dječji kazališni festival i brojna gostovanja.