Danas se održava prvi pub kviz u Belom Manastiru

    SHARE

    54ef451f-0cec-4ce0-937c-7c42b0094cfb-suker-16Iz mjeseca u mjesec pub kvizovi sve su popularniji. Gotovo da nema grada u Hrvatskoj u kojem nije zaživjela ova vrsta zabave, točnije društvene igre zasnovane na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja. Pub kviz konačno stiže i u Beli Manastir. Prvi će biti održan danas (ponedjeljak), u caffe baru Green room pub, s početkom u 19 sati.

    Prema informacijama koje imamo, nekoliko ekipa već se prijavilo za sudjelovanje, ali mjesta još uvijek ima. Stoga, svi ”kvizoljupci” i oni koji vole druženje takvog tipa, još se uvijek mogu prijaviti i p(d)okazati svoje znanje. Inače, prema podacima Hrvatskog kviz saveza, u Lijepoj Našoj održavanje pub kvizova počelo je 2005. godine u zagrebačkom klubu Booksa. Nakon Bookse, broj lokacija se proširio. Izvan Zagreba pub kvizovi u početku nisu toliko intenzivno praćeni, ali trend širenja danas obuhvaća sve više gradova, pa su pub kvizovi u Osijeku, Valpovu, Slavonskom Brodu, Orahovici (…) sve su popularniji. Najčešća forma pub kvizova je klasični pitanje-odgovor sistem s pisanjem na papir.

    U tom klasičnom sistemu postoji 40-ak pitanja podijeljenih na razne kategorije, a upravo na takav će način kviz biti održan i u Belom Manastiru… Timovi koji igraju obično se sastoje od 3 do 5 ljudi, ovisno o kapacitetu prostora u kojem se igra. Sudjelovanje na pub kvizu je besplatno.