Dan ružičastih majica u Alergi

    SHARE

    Udruga Alerga i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova grada Belog Manastira ove su godine zajednički obilježili Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznat kao Dan ružičastih majica.

    U prostorijama Udruge organizirane su aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici 8. c razreda OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Belog Manastira, a koje je vodila Mirela Kotromanović, dopredsjednica udruge Alerga. Podršku u realizaciji aktivnosti pružila je Jadranka Sabljak, ravnateljica OŠ Popovac i gradska vijećnica, Nina Fabijanac, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. U aktivnostima je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Ivana Bandov Paulić.

    Ispred Odjela prevencije PU Osječko-baranjske, Robert Škorvaga održao je predavanje na temu prepoznavanja i reagiranja na vršnjačko nasilje. Grad Beli Manastir podržao je održavanje ovih aktivnosti kupovinom 38 ružičastih majica Centra za edukaciju i prevenciju nasilja koje su poklonjene učenicima sudionicima i volonterima. Na taj se način dala podrška radu Centru za edukaciju i prevenciju nasilja i poslala jasna poruka da se protiv vršnjačkog nasilja treba boriti suradnjom, prijateljstvom i razumijevanjem.