Članovi Orijentacijskog kluba Sova i Zaklade „Tajfutas-Pecs“ svečano su otvorili projekt CBC-ORIENT

  SHARE

  U zgradi sveučilišta u Pečuhu 20. srpnja 2017. članovi Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane i Zaklade „Tajfutas-Pecs“ iz Mađarske, konferencijom za novinare svečano su otvorili projekt CBC-ORIENT sufinanciran sredstvima EU.

  Tom prilikom predstavljeni su partneri, ciljevi i aktivnosti ovog projekta koji je odobren u Interreg programu prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020.
  Njegova ukupna vrijednost je 59000 € a dio koji će se utrošiti na aktivnosti OK Sove iznosi 22900 €.

  Trajanje projekta je godinu dana a za to vrijeme provest će se prezentacija orijentacijskog sporta mladima u Osnovnim školama u Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama.

  Nacrtat će se 4 orijentacijske karte na kojima će se obučavati djeca i mladi tehnikama orijentacijskog sporta. Također, provest će se radionice i trening kampovi za trenere, nastavnike i sve zainteresirane za metodologiju učenja vještinama orijentacije.

  Kako kažu u Orijentacijskom klubu Sova, ovaj projekt donijet će mnogo benefita za razvoj orijentacijskog sporta u istočnoj Hrvatskoj, a čitav projekt naglašava skrb o prirodi i okolišu, kao i razmjenu kulturnih vrijednosti i običaja Hrvatske i Mađarske.