Četvrta Popovačka Štruklijada

  SHARE

  U subotu 30. svibnja održana je četvrta po redu Štruklijada općine Popovac. Manifestacija je ove godine održana u sklopu dana općine Popovac, koji se održavao u petak i subotu. U petak su pripadnici općinske vlasti i predstavnici udruga obišli mjesna groblja i spomen ploče na kojima su polagali vijence i zapalili svijeće. Nakon toga je u 15 sati uslijedila sveta misa, a u osnovnoj školi u Popovcu održana je projekcija digitalizirane lokalne kulturne baštine. Za kraj dana na nogometnom igralištu u Kneževu odigrana je revijalna utakmica klubova iz općine Popovac i to NK Belje, NK Davor i NK Hajduk.

  Program Štruklijade u subotu je započeo podjelom namjernica za štrukle za 9 prijavljenih ekipa, a nastavljen je u 16 sati vatrogasnom vježbom mladeži DVD-a Popovac, koju je posjetio veliki broj ljubitelja vatrogastva, roditelji i mještani Popovca. Za vrijeme održavanja pokazne vježbe natjecatelji su pripremali štrukle, a za svoje nastupe spremali su se KUD-ovi. U 18 sati započelo je svečano proglašenje pobjednika Štruklijade, tako su najboljim štruklama proglašene štrukle gospođe Anele Leskovar dok su drugo i treće mjesto zauzele redom Slavica Copak i Snježana Koprivec.

  Nakon uručenja priznanja i simboličnih nagrada počeo je kulturno-umjetnički program. Za vrijeme dok su KUD-ovi plesali počeo se osjećati miris ribljeg paprikaša (fiša), graha i čobanca, koje su domaćini pripremani za sve natjecatelje i okupljene.

  U razgovoru sa načelnikom općine Popovac Zoranom Kontak saznali smo da planira za sljedeću godinu proširiti Štruklijadu.
  -“Štruklijadu planiramo proširiti na još 4 općine, a to su općina Petlovac, Čeminac, Kneževi Vinogradi i Draž. Te da bi se veliko završno finale Štrukliajde održalo u Popovcu, te bi time Štruklijadu pokušali podići na viši nivo. A pobjednika bi naravno slali na državno natjecanje”.

  „Ovo je još jedna uspješno završena Štruklijada!“ -istaknule su predstavnice Udruge žena „Maska“ ujedno organizatorice ove manifestacije. Štruklijada je završena zabavom uz glazbu do kasnih večernjih sati.