Biciklijada u Petlovcu

    SHARE

    U organizaciji udruge žena “Fijolice” održana je biciklijada 17. svibnja koja se kretala iz smjera Petlovca prema Braranjskom Petrovom Selu i natrag. Na biciklijadi je sudjelovalo 50-tak što članica udruge što mještana Petlovca. Sudionici biciklijade okupili su se ispred mjesne Crkve u 15 sati.

    Nakon okupljanja kolona je krenula prema Baranjskom Petrovom Selu starom prugom koja je obnovljenja putem IPARD programa iz Europske unije. Nakon približno 40 minuta od polaska stiglo se u centar Petarde, gdje je svim sudionicima biciklijade bio plaćen sladoled u najboljoj slastičarnici u Slavoniji i Baranji čuvenom “Dinamu”. Nakon duže pauze i pojedenih više od stotinu kugli sladoleda biciklijada je nastavljena poznatom rutom natrag u Petlovac.

    Po dolasku u Petlovac sudionici su došli u dom kulture i nastavili druženje do kasnih nedjeljnih posljepodnevnih sati. Prije odlaska kućama vrijedne članice Udruge pripremili su svim sudionicima langošice i razne napitke za okrijepu.

    “Ovo je bila vrlo uspješna organizacija biciklijade, okupio se veći broj sudionika od očekivanog, a svakako bi bio još veći da su nam se mogli pridružiti i nogometaši koji su danas imali utakmicu. Ovom prilikom zahvaljujem se svim članicama udruge koje su pomogle u realizaciji događaja kao i svima koji su na bilo koji način pomogli omasovljavanju. Ovo svakako nije posljednja organizacija biciklijade u Petlovcu.” -istaknula je predsjednica “Fijolica” Lidija Vuk.