Besplatni Job Clubovi za nezaposlene mlade u svim općinama Baranje

  SHARE
  Foto: Screenshot
  Foto: Screenshot

  U razgovoru s gospođom Mirelom Alagić saznali smo kako su još 1. lipnja 2015. godine s radom započeli besplatni Job College Job Clubovi na području gradova Virovitice, Belog Manastira i Požege. Nakon što su završili u navedenim gradovima provoditelji projekta odlučili su ih proširiti na baranjske općine. Kako nam je rekla gospođa Alegić prva općina koja će ugostiti Job Club nakon grada Belog Manastira je općina Jagodnjak. Zainteresirani mladi nezaposleni iz općine Jagodnjak mogu se javiti do 15. rujna 2015. godine u općinu i/ili putem prijave izravno na web stranici Job Clubs . Uskoro će gospođa Alegić posjetiti i ostale baranjske općine i ponuditi im sudjelovanje u projektu, koji kako kaže ima provedbu do lipnja 2016. godine.

  Što mladi dobivaju na Job Clubu?
  -znanja i vještine potrebne za pronalazak zaposlenja
  -pomoć u izradi životopisa i molbi prilikom prijava na oglase za posao
  -potvrdu o završetku programa koja će se moći priložiti uz životopis
  -sve dobitnike potvrda portal MojPosao će promovirati prema poslodavcima
  -mogućnost sudjelovanja u virtualnim razgovorima s poslodavcima
  -priliku sudjelovanja u razgovorima za poslove u turizmu tijekom siječnja i veljače 2016. godine
  -mogućnost sudjelovanja u nagradnom natječaju za dobivanje mobitela, tableta i drugih nagrada.

  Tko može sudjelovati u Job Clubu i koliko on košta?
  Job Clubovi predstavljaju novi način pružanja besplatne podrške nezaposlenim mladim osobama do 29 godina starosti kroz intenzivan 3-tjedni program aktivnog rada na traženju posla, razvoju vještina i znanja. Osim podrške profesionalaca u svim koracima procesa zapošljavanja, u Job Clubu mladi će imati i mogućnost dijeljenja iskustva s grupom drugih nezaposlenih koji su u sličnoj situaciji.
  Organizatori P.G.D.I. i općina Jagodnjak pozivaju sve mlade nezaposlene osobe koje se osjećaju usamljeno u traženju posla i kojima nije dostupna profesionalna podrška kako biti uspješniji na tržištu rada da se prijave u otvoreni Job Club.

  Ukratko o Job Clubovima!
  Job Clubovi su osnovani u sklopu projekt Job College Job Clubs koji provode Institut za razvoj tržišta rada, portal MojPosao te udruge S.O.S. Virovitica, Projekt Građanske Demokratske Inicijative te Udruga Oppidum. Projekt ukupne vrijednosti 73.144,20EUR sufinanciran je s 69.479,68EUR (94,99%) iz Europskog socijalnog fonda u sklopu grant sheme Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II. Projekt je započeo 18. 12. 2014. i trajat će do 17. 06. 2016. godine.

  Više informacija dostupno na Job Clubs