Belomanastirsko kazalište u novoj božićnoj avanturi

SHARE

Vrijeme blagdana već naveliko traje, a istovremeno i božićne aktivnosti jednog baranjskog kazališta.

Svoj blagdanski program započeli su 3. prosinca u Petlovcu gdje su „oživjeli“ jaslice i doveli sv. Nikolu u suradnji s petlovačkom Udrugom „Tradicijom za budućnost“.

Novu božićnu predstavu, obradu popularnog djela „Pale sam na svijetu“ – „Paletova božićna avantura“, premijerno su odigrali 9. prosinca za tvrtku Belje d.d., belomanastirci će ju moći pogledati u sklopu Adventa, 22. prosinca na belomanastirskom trgu, a mališani iz Petlovca 23. prosinca u Domu kulture.

Osim predstave, kazalište je za najmlađe od 18. do 23. prosinca osiguralo Djed Božićnjaka i vilenjake koji će se na Adventu šetati od 17 do 19 sati.

Dječak Pale jednog jutra, nekoliko dana prije Božića probudio se i shvatio da je sam. Nije bilo njegovih roditelja, prijatelja, nikoga. Shvatio je da do Božića ima tek nekoliko dana, a nije siguran da li je pismo Djedu Božićnjaku poslano, a svijet je tužan i prazan. Krenuo sam na svijetu u potragu za veseljem, glazbom, ljudima, roditeljima i Djed Božićnjakom. U isto vrijeme po planetu Zemlja luta izgubljeni vilenjak Poki, pomoćnik Djed Božićnjaka i traži Paleta noseći mu poklone. Pale u zajedničkoj interakciji s djecom iz publike obilazi svijet, gradove, putuje avionom, odlazi u kino, slastičarnu a u misiji potrage za Djedom i obitelji, pomažu mu djeca iz publike. Ubrzo čuje božićne pjesme i zna da je blizu. Nakon brojnih avantura, dječak Pale umoran i tužan odlazi kući ponovno sam na spavanje. Ujutro ga budi vilenjak i Djed Božićnjak a oko Paleta je pravi božićni ugođaj: okićena jelka, božićne pjesme, vilenjak Poki, Djed, obitelj i mnoštvo poklona. Pale je shvatio da je cijela priča samo ružan san i da i dalje živi sa svojom obitelji uz čari Božića i mnoštvo radnosnih ljudi.

Nakon blagdanskih predstava i programa, započinju s radom na novoj predstavi u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske, s kojima i više nego uspješno surađuju nekoliko godina i koji su primjer dobre prakse najaktivnije suradnje između kazališta i policije u Hrvatskoj.