Belomanastirsko kazalište s komedijom „Sljedeći“ nasmijali đakovačku publiku

SHARE

U organizaciji „Kreative za kulturu“ po prvi puta u Đakovu organiziran je Kazališni maraton na kojemu su nastupili, Đakovčanima, već dobro poznata kazališta: Gradsko kazalište Beli Manastir i Scena Martin iz Vukovara te domaćini. Za ovaj Susret kazališta prijatelja gostujuća kazališta izvela su komedije koje su nasmijale đakovačku publiku. Kazališni maraton, 28. rujna otvorilo je Gradsko kazalište Beli Manastir s komedijom “Sljedeći“ koju su izveli u lipnju ove godine u Stuttgartu, a dan kasnije u Karlsruheu. U predstavi glume Daniela Taslidžić Herman (u ulozi liječnice) i Nebojša Šimić koji nosi dvije uloge (ročnika hipohondra s govornom manom koji nije spreman za vojsku i mladog gay ročnika koji ne može dočekati druženja s vojnicima).

Scena Martin iz Vukovara odigrala je komediju “Publika to voli”. Predstava je nastala po motivima komedije “Old Saybrook” Woody Allena. Režiju potpisuje Dalibor Jurišić, a glume: Davor Babić, Željko Mandić, Sandra Milojević, Tijana Pavliček, Dražen i Mirjana Štedul, Robertina Tekmetarović, Dario Vukas i Dragana Žarković. Domaćini su u sklopu Maratona, 30. rujna izveli edukativnu predstavu za djecu „Neobični intervju“ u režiji Andrijane Jurić, a uloge su ponijeli Ivona Petrović, Ana Zgrebec, Ana Ivezić, Nika Krznarić, Stara Stipić i Andrijana Jurić.  Belomanastirski glumci nasmijali su publiku svojom novom komedijom a đakovačkoj su se publici ranijih godina predstavili s hit dramom „Dnevnik Anne Frank“ i „Novac moje krvi“ s kojom su gostovali i u organizaciji Policijske uprave osječko – baranjske i Kreative za kulturu.

Uvjerljivom glumom koja se temelji i na improvizacijskom dijelu predstave, uhodani glumački dvojac Taslidžić – Šimić u sat vremena odigrali su urnebesnu komediju o dvojici vojnih ročnika koji nisu spremni za polazak u vojsku. U kazalištu nema pauze. Sezona je počela prije mjesec dana, a gostovanja se i dalje nastavljaju. Povodom Dječjeg tjedna, 5. listopada gostuju u OŠ Šećerana, a  istoga dana su i u Šidu (Srbija). 9. listopada su u Mostaru (BiH),  18. listopada gostuju u Lemešu (Srbija), 21. listopada u Županji, a 26. listopada u Beli Manastir stiže drama „Dvoje“ u izvedbi kazališta iz Vodica.