Belomanastirsko kazalište i ove godine u gostima u policijskom odmaralištu

SHARE

31855343_10156361497234038_7426697898798088192_n

Sada već, tradicionalno, traje višegodišnja suradnja između belomanastirskog kazališta i Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i aktivno je nastavljena i ove godine.

Najprije premijerom edukativne predstave za djecu „Priča o prometu“, u kojoj glume Nebojša Šimić i Mia Tomšić, a u sporednim ulogama bit će učenici trećih razreda, kao i glumice Laura Lamza i Nina Gotal, zadužene za plesne koreografije u predstavi. Režiju i produkciju potpisuje Daniela Taslidžić Herman po tekstu Tode Nikoletića. Oblikovanje svjetla i zvuka osmislio je Zoran Herman. A već idućeg mjesca, u lipnju slijedi odlazak kazalištaraca u Policijsko odmaralište u Valbandonu. Već smo nekoliko puta naglasili kako je ovaj primjer suradnje jedan od (pozitivno) najneobičnijih, spoj policije i kulture, ali izuzetno aktivan, preventivan, edukativan i dinamičan.

Ovoga mjeseca (od 24. do 30. svibnja) najmlađe očekuje 7. Dječji kazališni festival Beli Manastir na kojem će premijeru ugledati i edukativna predstava za djecu „Prometna priča“, a nastavak suradnje bit će u Valbandonu krajem lipnja, za djecu policijskih službenika iz svih krajeva Hrvatske. Riječ je o aktivnostima koje već tradicionalno, osmu godinu provodi Zaklada policijske solidarnosti. U sklopu ljetovanja organizirano im je mnoštvo aktivnosti, a među gostima će i ove godine biti rado viđeni glumci Gradskog kazališta Beli Manastir.

Gradsko kazalište Beli Manastir naš je dugogodišnji prijatelj i suradnik. Treću godinu se družimo u ljetnim kampovima u organizaciji Zaklade policijske solidarnosti. Ove godine ugostili smo ih u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu pored Pule. Dvije večeri zaredom djecu za zabavljali kazališnim predstavama, glazbenim kvizom i diskom. Kako djeca iznimno lijepo reagiraju na ovakve edukativne sadržaje nadamo se da će naše druženje i suradnja potrajati i u budućnosti, izjavila je prošle godine nakon boravka u Valbandonu Helena Biočić, policijska službenica u Uredu glavnog ravnatelja policije.

Uz predstave, djeci su protekle godine organizirane i škola plivanja, izleti, razne društvene igre, radionice, sportske aktivnosti i predavanja, a vjerujemo da će jednako bogat, zabavan i edukativan program imati i ove godine.