Belomanastirsko kazalište i odjel prevencije i dalje aktivno surađuju

  SHARE
  foto:MB PRESS
  foto:MB PRESS

  Ovoga vikenda, u Osijeku će se održati kazališna predstava „Novac moje krvi“ u izvedbi Gradskog kazališta Beli Manastir a u organizaciji Hrvatskog centra za dramski odgoj iz Zagreba (HCDO).

  Povod igranju predstave je trodnevni seminar dramske pedagogije koje organizira HCDO od 10. do 12. siječnja u prostorijama Graditeljsko – geodetske škole u Osijeku.

  Zadnjega dana, 12. siječnja održat će se i prigodna dodjela godišnjih nagrada HCDO, nakon koje slijedi Godišnji sabor HCDO-a, a potom će se svi sudionici u 18.30 sati uputiti na kazališnu predstavu.

  Predstava „Novac moj krvi“, rađena je u suradnji s Odjelom prevencije PU osječko – baranjske i na „daskama koje život znače“ igra od rujna 2016. godine. Ona je jedan od brojnih uspješnih projekata koje zajedno provode Odjel prevencije i belomanastirsko kazalište.

  Podsjetimo, na prošlogodišnjem saboru HCDO, održanog u Zagrebu, godišnje priznanje dobilo je upravo Gradsko kazalište Beli Manastir. Predstava je do sada igrana diljem Hrvatske te u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.