Belomanastirska osnovna škola obilježila blagdan Sv. Nikole

  SHARE

  sv-nikola

  BELI MANASTIR – U osnovnoj školi dr. Franjo Tuđman Beli Manastir, 6. prosinca povodom blagdana sv. Nikole bilo je neobično veselo.

  Već u jutarnjim satima u zbornicu je stigao sveti Nikola i Krampusica, koji su potom krenuli učenicima dijeliti prigodne, simobolične poklone.
  Neobična krampusica koja nije bila jako zločesta, već smješna, nasmijavala je mališane, pokušavala i sebi pribaviti voće i slatkiše, no mudro oko sv. Nikole ipak joj to nije dozvolilo. Nikola i krampusica kao dva neobična „prijatelja“ strpljivo su slušali dječje pjesmice, recitacije, plesne točke, ali i čitali pisma i poklone koje su djeca za njih izradila.
  Iako su se sva djeca radovala i družila s gostima, najviše veselja zbog dolaska ovih neobičnih gostiju, iskazali su učenici prvih i drugih razreda koji su puni dojmova prepričavali svoje doživljaje s Nikolom i zajednička fotografiranja.

  Kratki program za mališane organizirali su zajedno belomanastirska osnovna škola i Gradsko kazalište Beli Manastir, čiji su glumci Dunja Vlahek i Davor Burić u dvije školske smjene obilazili razrede.

  Crteže, pisma, rukotvorine i slično što nam djeca pripreme za razne prigode uzimamo, ali ne bacamo. Imamo posebnu kutiju u kazalištu u kojoj čuvamo njihove radove, već godinama, i koji će im jednog dana biti draga uspomena, kažu glumci.

  Djeca, ali i svi zainteresirani moći će već 11. prosinca (nedjelja) uživati u besplatnoj novoj predstavi Gradskog kazališta Beli Manastir – „U potrazi za Djed Božićnjakom“ s početkom u 11 sati u Gradskom kazalištu.

  Riječ je o zanimljivoj i veseloj predstavi u kojoj će dva vilenjaka, Poki i Loki uz pomoć dvoje djece krenuti u potragu za Djed Božićnjakom.