Baranja info opet radi punom parom

SHARE

baranja infoPoštovani čitatelji, partneri, suradnici, oglašivači i drugi! Ispričavamo se zbog tehničkih problema koje je Baranja info imala tokom cijelog tjedna te se zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.

Baranja info je bila nedostupna od ponedjeljak za sve čitatelje i partnere zbog problemima s serverima. Nisu nam radili portali Baranja info i Osijek info te sve službene mail adrese redakcije, marketinga, uredništva i druge.

Tvrtka koja je odgovorna za nanesenu štetu na Baranji info i drugim portalima i web stranicama je Q.com d.o.o. iz Zagreb. Navedena tvrtka pruža usluge smještaja stranica na servere preko domene https://www.o2hosting.com/ .
Prema dobivenim informacija od strane iz tvrtke Q.com d.o.o. do problema je došlo na disku servera koji je smješten u Njemačkoj. Tehničarima data centra trebalo je cijeli tjedan da otklone kvar na disku.
S obzirom da je naš rad na portalima te dnevnim i aktualnim izvještavanjima, usko povezan s tvrtkom, svakodnevno samo kontaktirali tvrtku kako bi točno znali napraviti medijski plan vezano uz javno informiranje. Naš apel nije urodio podom jer se tvrtke Q.com d.o.o. nije javljala na telefonske pozive, a naše upite o tome što se dešava i kad bi kvar mogao na serveru biti otklonjen počeli su ignorirati od utorka. Tako da smo bili prepušteni neizvjesnosti jer nismo znali kada bi opet mogli krenuti raditi punom parom.
U četvrtak u 16:30 sati napokon su portali bili aktivni, ali naša radost je kratko trajala jer portali su izbacivali greške zbog toga što nisu bili povezani s matičnom bazom. Zbog te greške naša redakcija i po povratku portala nije bila u mogućnosti da radi jer nismo mogli izvršiti prijave na portal.

O samome padu portala očitavao se je i glavni urednik Baranje info Marko Balukčić:
„Poštovani čitatelji, partneri, suradnici, oglašivači i drugi ispričavamo se svima zbog toga što naši portali i mail- ovi nisu bili dostupni svi vama koji nam zajedničkim snagama pomažete da Baranja info bude jedan od najjačih baranjski brandova. Osobno me šokirao pad Baranje info i neodgovornost partnera zbog niza propusta te duže otklanjana kvara.
Iako direktno nisam odgovoran za pad naših portala preuzimam odgovornost jer nismo vas pravovremeno informirali o aktualnim događajima te vam obećanjem da ćemo uskoro preći na druge servere kako bi vam mogli jamčiti sigurnost i dostupnost naših portala 24 sata na dan kroz cijelu godinu.
U razgovor s drugim hosting pružateljima osobno sam dobio garanciju da jamče pouzdanost svojih usluga te da u svakom trenutku njihovi nam tehničari 24 sata stoje na raspolaganju te da u slučaju većih kvarova da svi naši podaci spremaju na drugi neovisni disk kako ne bi došlo do ovakvi propusta kao što su se nam desile ovaj tjedan od strane tvrtke Q.com d.o.o.
Ne brinite se vraćamo se jači neko ikad uz brdo novog sadržaja i noviteta želimo opravdati vašu vjernost te podići nivo javnog informiranja na višu razinu. “