Apsurd: Mađari HŽ-u trebali vratiti vlak preko nepostojećeg željezničkog graničnog prijelaza u Baranjskom Petrovom Selu?!

  SHARE
  Foto:24info
  Foto:24info

  Kako je tijekom tjedna pa i jutros u informativnim programima HRT-a bilo preneseno priopćenje MUP-a, a dalje su ga proširili ostali mediji i portali povratak vlaka HŽ trebalo se obaviti na graničnom prijelazu u Baranjskom Petrovom Selu. Da se podsjetimo Mađari su vlak HŽ-a zadržali još 18. rujna pod izlikom da su osim izbjeglica u njemu bili naoružani Hrvatski policajci.

  Cijela ova vijest koju su svi mediji prenijeli, a navodno je izvor priopćenje MUP-a ne bi bila sporna da na graničnom prijelazu Beremend-Baranjsko Petrovo Selo postoji željeznička pruga. Nikako nam nije jasno da su informaciju prenijeli svi mediji i da je ona navodno napisana u MUP-u a da nitko nije provjerio postoji li željeznička pruga na tom prijelazu.

  Vlak HŽ-a je danas u napokon vraćen u Hrvatsku, u 10:30 je krenuo iz Magyarbolya u Mađarskoj, došao je na željeznički granični prijelaz u Belom Manastiru, gdje je izvršen pregled vlaka, a oko podne je stigao na željeznički kolodvor u Osijeku.

  Ovo je priopćenje MUP-a kojega je prenio dio Hrvatskih medija: “Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića i direktora mađarske policije Károly Pappa, koji je održan 1. listopada u Letenyu, za sutra 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj. Povrat će biti na graničnom prijelazu Beremend – Baranjsko Petrovo Selo”, piše u priopćenju Ravnateljstva policije.