Održan 2. Advent u Petlovcu

  SHARE
  foto:MB PRESS
  foto:MB PRESS

  Ove godine po drugi puta “Advent u Baranji” i paljenje prve adventske svijeće krenulo je iz Petlovca.

  Načelnik Općine Petlovac, Milan Knežević pozdravio je sve prisutne te paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu otvorio je drugi Advent u Petlovcu.

  Uz ceremoniju paljenja svijeće u kolini su dolazili naši osnovnoškolci s zapaljenim lanternima koje su sami izradili na radionici, a najbolje su putom bila nagrađene.

  Za vrijeme trajanja cijelog kulturno-umjetničkog programa Gradsko kazalište Beli Manastir uprizorili su žive jaslice. Svim posjetiteljima na raspolaganju je bilo besplatne langošice, kobasice i kuhano vino.

  Općina Petlovac i Udruga „Tradicijom za budućnost“ kao suorganizatori Adventa u Baranji pripremili su bogat kulturno-umjetnički program koji se sastajao od nastupa Udruga mladih za njegovanje običaja Mađara Novi Bezdan, KUD Seljačka sloga B.P.Selo, Umjetnička škola B. Manastir, Vrtić i OŠ Petlovac.

  Bogatu gastro i eno ponudu te neizostavan Adventski sajam na kojem su baranjski proizvođači izlagali domaće delicije i razne suvenire, osim toga sajam je posjetiti Sv. Nikola, krampus i Baranjski bušari, a posjetitelji su se mogli provozati u kočiji.

  Na samom kraju Adventa priređen je vatromet i ugodan nastavak večeri uz TS Sokoli.