Ansambl Responsorium ima nastup u Belom Manastiru

  SHARE
  foto:facebook
  foto:facebook

  Centar za kulturu Grada Belog Manastira uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske organizira koncert Ansambla Responsorium.

  Koncert će se održati 20. lipnja 2015. godine (subota), s početkom u 19.30 sati, u župnoj crkvi sv. Martina u Belom Manastiru. Ulaz je slobodan.

  Ansambl Responsorium specijalizirao se za izvođenje vokalnog i instrumentalnog repertoara sedamnaestog stoljeća s posebnim osvrtom na ostvarenja starije hrvatske glazbene baštine. Djeluje u skladu sa suvremenim načelima povijesno osviještene interpretacije rane glazbe, koristeći replike autentičnih glazbala te poštujući znanstveno utemeljene stilske smjernice. U stalnoj potrazi za autentičnim zvucima i doživljajima Responsorium je realizirao niz uspješnih projekata, među kojima su suvremene praizvedbe zbirki „Ghirlanda odorifera cioe mascheratte a tre voci“ Gabriella Pulitija te „Amorosi concetti“ i „Canti spirituali“ Tomasa Cecchina povodom 400-te obljetnice njihovih izdanja čime je stekao naklonost publike i kritike. Ansambl redovito surađuje s priznatim svjetskim umjetnicima i solistima, kornetistom Josueom Meléndezom i harfisticom Sarahom Louise Ridy. U suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu ansambl je 2010. pokrenuo koncertni ciklus „Barokne ekstravagance – rana glazba u Arheološkom“ koji tematizira glazbeni repertoar sedamnaestog stoljeća. Svoju posvećenost glazbi Responsorium radosno dijeli s vjernom publikom koncertirajući na brojnim specijaliziranim festivalima (Varaždinske barokne večeri; Glazbene večeri u sv. Donatu; Koncerti u Eufrazijani; Dvigrad festival; BaRoMus -Festival barokne glazbe Rovinj) i u inozemstvu (Austrija, Njemačka, Danska, Slovenija, Češka, Slovačka)