Advent u Baranji – gastro show “Kulinarski obračun točno u podne”

  SHARE

  chef-branko-ognjenovic

  Etnološki centar Baranjske baštine od 12 do 14 sati ugostit će veliki gastro show „Kulinarski obračun točno u podne“ za sve uzraste koji će prikazati bogatstvo gastronomske ponude Baranje kroz sraz vrhunskih kuhara. Ekipa profesionalnih kuhara iz Udruge „Majstor Kuhar“ na čelu s Brankom Ognjenovićem ukrstit će kuhače s ekipom renomiranih kuhara iz baranjskih restorana te s ekipom mladih gastro nada iz Druge srednje škole Beli Manastir.

  Kako bi uljepšali božićne blagdane potrebitima, sarma i delikatesa Baranje – fiš paprikaš, dijelit će se uz dobrotvorne donacije, a sva prikupljena sredstva će se donirati Udruzi „Prijatelji svetog Martina“ koja prikuplja sredstva za socijalne trgovine u Belom Manastiru i Popovcu. Kao šećer na kraju, besplatno će se podijeliti tradicionalna gibanica i fritule koje će ukrasiti djeca koja se pridruže kreativnoj kulinarskoj radionici i jedaonici.

  Po završetku gastro showa, u amfiteatru Etnološkog centra od 14 do 15 sati, najmlađe očekuje adventski koncert poznate glazbene zvijezde Ivana Zaka. Popularni Zak, čiji su koncerti uvijek poseban glazbeno-scenski doživljaj, isti će dan održati i veliki večernji koncert za ostale brojne fanove s početkom u 21 sat na Trgu slobode.

  Za sve programe posjetiteljima je ulaz slobodan,