50-godišnjak iz Jagodnjaka ilegalno držao oružje i streljivo

  SHARE
  policija
  policija

  Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

  Naime, 50-godišnjak je u obiteljskoj kući na području Jagodnjaka imao ručno izrađen pištolj, više komada lovačkih patrona i nekoliko desetaka komada raznih streljiva, a koje nije dragovoljno prijavio i predao policiji. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

  Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

  Policija poziva građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole se građani da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.