Gradsko Kazalište Beli Manastir u gostima u policijskom odmaralištu Valbandon

SHARE

Policijsko odmaralište u Valbandonu i ove je godine ugostilo oko 150 djece obitelji policijskih službenika iz svih krajeva Hrvatske. Riječ je o aktivnostima koje već tradicionalno, sedmu godinu provodi Zaklada policijske solidarnosti. U sklopu ljetovanja organizirano im je mnoštvo aktivnosti, a među gostima su bili  i glumci Gradskog kazališta Beli Manastir, koji su djeci izvele  predstave “Put po svijetu” i “Avanture cvjetnog društva”, disko večeri i glazbeni kviz. Belomanastirski kazalištarci u Valbandon  došli su na poziv Zaklade, a  kao rezultat dobre suradnje s upravo sa Zakladom i Policijskom upravom Osječko–baranjskom. Kazalištarci su prve večeri djeci uzrasta od 5. do 8. razreda odigrali uspješnicu “Put po svijetu”, u režiji Daniele Taslidžić Herman, a zanimljive likove iz priče oživjeli su Dunja Vlahek, Vanessa Herman i Denis Mikac. Nakon predstave uslijedila je disko večer. Sljedećega je dana bilo glasno i veselo jer su djeca uživala u ekološko – edukativnoj predstavi “Avanture cvjetnog društva” (Klea Posavac, Dunja Vlahek, Denis Mikac, Vanessa Herman), također u režiji Taslidžić Herman, a “pali” su i prvi autogrami koje su djeca nestrpljivo tražila od belomanastirskih glumaca, kao i popularni, neizostavni selfiji s glumcima. Potom je uslijedio  glazbeni kviz u kojem su djeca pogađala domaće glazbene hitove i pokazala svoje znanje u glazbi. Prvo mjesto osvojila je ekipa „Tračnice“, 2.mjesto ekipa „Glup, gluplji, najgluplji“, a 3.mjesto „Zvijezdice“.

Gradsko kazalište Beli Manastir naš je dugogodišnji prijatelj i suradnik. Treću godinu se družimo u ljetnim kampovima  u organizaciji Zaklade policijske solidarnosti. Ove godine ugostili smo ih u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu pored Pule. Dvije večeri zaredom djecu za zabavljali kazališnim predstavama, glazbenim kvizom i diskom. Kako djeca iznimno lijepo reagiraju na ovakve edukativne sadržaje nadamo se da će naše druženje i suradnja potrajati i u budućnosti, izjavila je Helena Biočić, policijska službenica u Uredu glavnog ravnatelja policije.

Predstave su mi bile odlične i oduševljena sam. Bilo mi je super i na disko večerima, plesala sam sa sestričnom Lanom i odlično se provela, u dahu je ispričala zadovoljna Marija Salaj iz Višnjevca, koja je prvi puta u Valbandonu.

I ostala djeca nisu krila radost i oduševljenje programom kako kazališnim tako i ostalnim sadržajima kojima su upotpunili ljetne praznike. Uz predstave, djeci su organizirane i škola plivanja, izleti, razne društvene igre, radionice, sportske aktivnosti i predavanja. Međutim, ono što je svakako među najvažnije su brojna prijateljstva i druženja koja će trajati i nakon što ljeto prođe te zgode koje će još dugo prepričavati. Belomanastirsko kazalište i ovim se putem zahvaljuje Zakladi policijske solidarnosti i PU Osječko – baranjskoj, a posebno Odjelu prevencije.